Novogear objednala Freddy Midi & Ecovac . Co to znamená? Po provozní zkoušce s pracovníky údržby byla upřesněna specifikace pro jich potřeby . Vyšel z toho unikátní stroj, který je hybridem a spojuje vlastnosti Freddy Ecovac a Freddy Midi . Podrobnosti tohoto řešení jsou popsány níže 😉

Na svém webu popisují :

Naše služby jsou dokonale sladěné

Z výrobní společnosti jsme se vypracovali na vysoce specializovaného systémového dodavatele převodových řešení. Náš výzkum a vývoj, prototypování a testování, výroba, montáž a revize převodovek jsou dokonale propojeny. Můžete libovolně kombinovat jednotlivé služby, spolupracovat s námi pouze v jednom oboru nebo si od nás zakoupit kompletní balíček.

V roce 1993 založila firma Humbel Zahnräder AG dceřinou společnost Novogear spol. s r.o. Závod v českém Frýdku-Místku je dnes největším výrobním závodem skupiny Humbel. Díky modernímu strojovému parku dodává společnost Novogear ozubené součásti a kompletní pohonné systémy zákazníkům z mnoha různých odvětví. Společnost Novogear zaujala ve skupině Humbel vedoucí místo v oblasti kolejových vozidel a plastikářského průmyslu.

Přínos do údržby

Novogear objednala Freddy Midi & Ecovac. Tento unikátní stroj je výsledkem specifikace potřeb týmu údržby. Je to nejen firemní barva, ta je vidět na první pohled.

Unikátnost spočívá ve spojení dvou strojů do jednoho. Objem nádrže je 300l , motory 3kW na 240V. Také hadice jsou dostatečně dlouhé s kompletním příslušenstvím.

Systém Freddy Midi má výhodu v možnosti čerpat a následně vypouštět husté kaly bez potřeby filtrace a návratu obráběcí kapaliny do nádrže CNC.

Systém Freddy Ecovac má výhodu v průběžném čerpání, filtraci a návratu čisté obráběcí kapaliny ihned zpět do nádrže CNC.

Tým údržby převzal unikátní stroj tak, jak si ho sami navrhli.

Navíc je stroj osazen dvěma uzavíratelnými větvemi s možností ostřiku vnitřních ploch CNC v rámci čištění a údržby.

Použití a výhody

Stroje Freddy jsou často součástí servisní služby , nebo systémové údržby pracoviště ve strojírenských provozech. Zajišťují odstranění mechanických nečistot – třísek a kalů z nádrží obráběcích strojů. Usnadňují tak podstatně práci při údržbě chladících kapalin. Šetří čas a peníze, protože jsou velmi výkonné a dokonale filtrují oleje a emulze přes filtry od 1 do 1000 mikronů. Dvoustupňovou filtraci lze provádět i v jednom kroku.

Předvedení v provozu

Pro další zájemce nabízíme nejen bezplatné předvedení v provozu, a také po dohodě provedení provozní zkoušky pro ověření přínosu a potvrzení správnosti rozhodnutí pro zakoupení stroje Freddy.

Návratnost investice

Máme potvrzení, že taková investice se vrací nejpozději do roku a to díky úsporám ve spotřebě obráběcích kapalin, eliminaci času na prostoje při servisu a opravách obráběcích strojů a také podstatně zkrácenému času pro čerpání a filtraci mechanických nečistot – třísek a kalů.